Enonkoskella aina tehtävä löytyy, varsinkin niille,
jotka tykkäävät aktiivisesta lomailemisesta!

1/5

HIIHTOLADUT


Vain muutama metri Valentin, Valteri and Leppakerttu mökeiltä (ja 5km
Herikilta) on valoistettu hyvänlaatuinen hiihtoladu. Kesällä latu käytetään pyöräilyyn ja sauvakävelyyn. Talvella latu valmistetaan latukoneella.
Päälatu menee järveä ja sen rantaa pitkin ja on 25km pitkä. Järvellä on
myös luistelurata potkureille ja luistelijoille. Potkurit, luistolaudat,
jääluistimet, sukset, jne. voi vuokrata meiltä.

 


KESÄLOMA


Joka mökillä on pääsy järvelle, oma laituri ja vene. Sen lisäksi, vain 500m
päässä Valentin, Valteri and Leppakerttu mökeiltä on järvihiekkaranta. Järvessä kesällä voi uida ja rannalla ottaa aurinkoa, sekä lapset että aikuiset. Meidän asukkaat voivat varata meiltä veneet, venen moottorit, onget, luistolaudat, rullaluistimet, tennismailat, polkupyörät lapsille ja
aikuisille, sulkapallon mailat, jne. Mökit sijaitsevat Enonkosken alueella,
metsässä. Täällä voi joka aamu käydä poimimassa marjoja – mustikoita,
vadelmia ja puolukoita – aamupalaksi. Ja lounaaksi voi poimia sieniä -
 hekutattia ja kantarellia.

 

 

KALASTUS


Meidän mökit sijaitsevat Yläenonvesi järvellä, jossa pyydetään lohta ja
muuta kalaa. Jääkalastuskin on mahdollinen. Myös joka vuosi Enonkoskella vietetään jääkalastuskisat Pirttilahdessa, vain 500m mökeiltä. Jokainen voi osallistua. Pitää vain ilmoittautua. Katso lisää tietoa kalastuksesta!

 


JOULU JA UUSI VUOSI


Joulu on tärkein pyhäpäivä Suomessa. Joulumarkkinat ja jääveistosten
rakentaminen on tavallista nähdä ennen Joulua. Jouluksi myös talot
koristetaan kauniisti valoilla ja lyhtyillä.Joulu on rauhallinen perhejuhla Enonkoskella.

 

 

KIRSIN TALLI ENONKOSKI

www.kirsintalli.fi


Talli sijaitsee Enonkoskella, noin neljän kilometrin päässä keskustasta.
Savonlinnasta tallille on matkaa noin 30 kilometriä.

Vaikka Enonkoski on suosittu paikka rauhalliselle lomalle luonnossa, sinulla on mahdollisuus käydä täällä oikeassa turistikaupungissa – vanhassa Savonlinnassa. Tai voit vaikka käydä hiihtelemässä jalaskettelemassa läheisissä hiihtokeskuksissa. Kaikkiin paikkoihin vain30km ajomatka Enonkoskelta.

HIIHTOKESKUKSET

Vain 30km Enonkoskelta on kaksi mukavaa ja hyvin valmistettua hiihtokeskusta – Ruunarinteet ja Lekotti. Nämä ovat suosittuja paikkoja
perheille. Mäet sopivat sekä ammattilaisille että aloittaville hiihtäjille ja laskettelijoille.Kerigolf kylässä (35km) sijaitsee suosittu golfklubbi ja
korkeanlaatuinen moderni golfkeskus. Ruunarinteet on erinomainen hiihto- ja laskettelupaikka sekä ammattilaisille että aloittelijoille. Ruunarinteiden kokeneet opettajat opettavat sinua laskettelemaan turvallisilla laskuilla ja auttavat parantaa sinun tekniikkaa. Maksimi korkeudenero on 85m. Laskut ovat 200-630m pituisia. 6 laskua auki, niistä 4 valaistu. Pukuhuoneissa lämmitys. Hiihto ja lasketteluvälineiden vuokraus. Lapsille potkurit. Kahvila auki. Hissilippujen hinnat ja aukioloajat katso Ruunarinteiden sivuilta. Lekotissa on 4 valoistua laskua, joista korkein on 650m pitkä ja korkeudenero on 75m. Kaksi hissiä, niistä yksi lapsille ja aloittelijoille. Hyvät hiihtoladut 15km, 1,5km valaistu. Kävelyluontopolku 30km. Hiihtolatu Kaidan järvellä 6km.

SAVONLINNA

Savonlinna on erittäin monikulttuurinen ja ainutlaatuinen suomalainenkaupunki. Upea luonto ja innoittava maisemien kauneus vetävät tännetuhansia matkailijoita koko maailmasta. Savonolinna on suosittu monistakultuuritapahtumistaan. Se on erittäin tunnettu oopperajuhistaan, jokapidetään joka vuosi, lukien vuodesta 1912, Olavinlinnassa. Olavinlinna onrakennettu jo vuonna 1475. Nykyään se on auki ympäri vuoden ja yllättäähistoriallaan ja ylevyydellään.Savonlinnan alue on monista muistakin nähtävyydistään suosittu. Yksiniistä on Punkaharju – 7km pitkä harju, joka 1800-luvuilla saiensimmäisenä koko Suomessa, Aleksanteri I:n lailla,luonnonsuojelualueen aseman. Punkaharju on myös suosittumetsämuseostaan nimeltään Lusto. Lusto on tarkoitettu sekä lapsille ettäaikuisille.Kolovesi on Enonkoskella sijaitseva kansallispuisto. Se on ympäri vuodenauki ja erittäin kaunis. Kerimäellä kannattaa käydä katsomassa maailman isointa puukirkkoa.Sulkava on tunnettu soutukilpailustaan. “Sulkavasoudut” pidetään jokavuosi. Huippuaikanaan sen ilmoittautumislistalla oli merkitty 10 000nimeä.Kalastus on mahdollinen Savonlinnan alueella joka vuodenaikana. Parasmuikku Suomessa pyydetään juuri täällä, Puruveden ja Kesälahdenjärveillä. Kansallispuisto Linnasaari on mielenkiintoinen retkeilypaikka, kesällä jatalvellakin.Kesällä lähde risteilyyn ympäri Savonlinnaa tai varaa yksityinen risteilySaimaalle. Yhtä mielenkiitoista on suorittaa kävelymatka Savonlinnankeskustassa, käydä matkustajasatamassa ja laiturilla torin läheisyydessä, Linnakadulla – kaupungin vanhimmalla kadulla, joka vie Linnaan, sekämuissa mukavissa kaupungin kohteissa.

SAVONLINNAN JOKAVUOTISET OOPPERAJUHLAT

Savonlinnan jokavuotiset oopperajuhlat ovat tunnettu koko Suomessa jaovat yksi maan suosituimmista kulttuuritapahtumista. Korkea osallistuvienlaulajien ammattitaso ja upea Olavinlinnan luontoympäristö takaavat, ettäoopperajuhlien esitykset Savonlinnassa ovat ikimuistoisia kokemuskiakaikille.Ensimmäiset oopperajuhlat pidettiin Olavinlinnassa vuonna 1912. Siinävuonna silloin suosittu suomalainen oopperan laulaja Aino Akte, jokaesiintyi ja sai tunnustusta Pariisin Oopperassa, Lontoon CoventGardenissa ja New Yorkin Metropolitan Oopperassa, suunnitteliensimmäiset oopperajuhlat Savonlinnassa. Monta kesää ennenEnsimmäistä Maailman Sotaa ja sen jälkeen paljon suomalaisia oopperialaulettiin täällä, ja juhlat pidettiin myös vuonna 1930.1970-luvulla Martti Talvela – maailmankuulu oopperan bassi jaSavonlinnan Oopperajuhlien luova johtaja määrätteli kaksi päätavoitettatapahtumalle: laulajien korkein mahdollinen ammattitaso ja kansainvälinensuosio. Tähän suuntaan panostetaan nykyäänkin.Ajan myötä Savonlinnan oopperajuhlista tuli kuukauden pitkäkansainvälisen tason kulttuuritapahtuma. Kävijöiden määrä kasvaa vuosivuodelta ja nyt keskiarvoltaan on lähellä 60 000 ihmistä, joista melkein10% on ulkomaalaisia. Oopperatapahtuman ansiosta, Savonlinna saimainettaan maailmanlaajuisesti. Oopperajuhlien ohjelmistosta löytyy sekä klassisia että moderneja suomalaisia oopperia, jotka ovat ohjelmistossa vakituisesti. Kuukaudenpitkät juhlat antavat mahdollisuutta tutustua myös ulkomaalaisiin oopperateattereihin.  1987 alkaen ulkomaalaiset oopperat ovat olleet ainamukana oopperajuhlissa. Täällä ovat käyneet Pietarin Mariinskij Teatteri, Lontoon Covent Garden sekä Moskovan Bolshoi Teatteri. Oopperat pidetään Olavinlinnan ainutlaatuisella vanhallapihalla. Olavinlinna on auki veirailijoille ympäri vuoden, mutta kesällä juuriennen oopperajuhlia pihalla nostetaan 2264 istumapaikkaa juhlienyleisölle.

KANSALLISPUISTO KOLOVESI

Kansallispuisto Kolovesi Enonkoskella oli perustettu vuonna 1990 ja on 23km2 iso. Tämä on upea koskemattoman luonnon alue, erittäin sopivamelontaan ja patikointiin. Maisemia hallitsevat vedestä nousevat jyrkätkalliot.Puistoon kuuluu kaksi isoa saarta – Vaajasalo ja Mäntysalo – jaryhmä pienempiä saareita. Kasviksista suosituin on mänty ylängöillä jakuusi alangoilla. Voi tavata myös koivumetsiä. KolovedenKansallispuistossa asuu tosi pieni populaatio norppia. Tämä onuhanalainen ja suojattu laji. Sen asumisalue on suljettu käymiseltä. Isoakiinnostusta saavat tavallisesti kalliopiirrokset, jotka tehtiin yli 5000vuotta sitten. Parempi on tarkkailla niitä vedeltä venestä tai kanootista.Upeat Koloveden kalliomaisemat ovat perääntyneen jäätiköntekemiä.Luoteeseen perääntyvä jäätikkö on jäänyt jälkeensä jyrkiäkallioita ja rakoja, jotka tuli täyteen vedellä. Suositellaan ottaa vene taikanootti ja lähteä katsomaan näitä maisemia vedeltä.

MAKSUN TAPA:

+358 (0)40 594 3882

+358 (0)40 656 0082

enontour@gmail.com

© 2015 «ENONKOSKI». 

 

  • Facebook Clean
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now